2 april 2022
14:00

Mjölby AI FF

Referat: Karlslunds IF FK - Mjölby AI FF

Seriepremiären mellan Karlslunds IF FK och Mjölby AI FF i Division 2 Norra Götaland slutar mållöst, i en som Karlslund har majoriteten av initiativet och bollen. Trots att det är nära för Karlslund att spräcka nollan i slutet av matchen så slutar alltså matchen mållös.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Rasmus Forsell
Lukas Julher – Carl Ekstrand Hamrén – Helmer Andersson – Christopher Alp
Almin Masic (utv. '95) – Max Nordin – Jens Grønneberg Johansen (ut '65)
Christer Lipovac – Ebrima Jaiteh – Abdi Sabriye (ut '80)

Avbytare:
Hjalmar Nilsson, Elise Wanyenga Wetshikoy, Hugo Dicksen, Nisse Karlsson, Tarik Resic, Benjamin Ibrahimbegovic (in '65), Gilbert Ishimwe (in '80)

Det märks nästintill direkt i inledningen av matchen att Mjölby vill ligga lågt, hålla nere tempot och försöka sig på snabba omställningar. Karlslund försöker komma förbi gästernas försvar men kommer inte till några stora farliga målchanser i inledningen, och luras då och då in i det låga tempot som gästerna vill åt. Det är först i slutet av den första halvleken som Karlslund har två bra avslut från vänster, varav det ena avslutet går rakt på målvakten och det andra gör densamme en bra räddning då han sträcker ut och räddar till hörna.

I den andra halvleken fortsätter matchbilden att vara densamma som i den första. Karlslund ligger på och gör en bättre andra halvlek. Även här är det i slutet av halvleken som det börjar osa mer katt runt Mjölbys straffområde, och det är på övertid som de allra bästa chanserna kommer, men som vi alla vet vid det här laget så slutar matchen 0-0.

När domaren blåser av matchen så går det inte heller att ta miste på vilket lag som är mest nöjd med poängen, efter ett gulsvart poängvrål. Karlslund tar logiskt nog även de med sig en pinne och en hållen nolla, och trots en besvikelse över missad seger och missade målchanser så bör man dock komma ihåg att detta var en seriepremiär där allt kan hända. Försvarsmässigt spelar Karlslund riktigt bra och står för en lugn och stabil prestation. Anfallsmässigt är det lite lurigare att komma till de vassa avsluten, även om det till slut blir en handfull bra sådana ändå. Laget har potential och målen kommer givetvis.

Nu är premiären avklarad, och nu är det bara att köra! Nästa match för Karlslund spelas söndag 10 april då laget möter IK Gauthiod på bortaplan.